Göthe & Karl Gerhard - Jag blir nog aldrig bjuden dit igen

Datum: 2017-03-14

Tid: 19:00

Plats: Landskrona, Teatern

Biljettinfo: Biljettpris (inkl. garderob, exkl. serviceavgift): 300:- ordinarie; 250:- scenpass; 150:- ungdom under 26 år.

Scenpasserbjudande: 50:-

Boka

I den nyskrivna musikalen minns Göthe Ericsson sitt liv med Karl Gerhard, medan han kämpar med att renskriva den store revykungens dagböcker.

Göthe var 16 år när han första gången mötte sin stora idol. Han blev snart engagerad som Karl Gerhards sekreterare och alltiallo. Det blev början på en komplicerad kärlekshistoria som fick pågå i det fördolda; homosexuella relationer var olagliga på den tiden.

Karl Gerhard var berömd för sina elaka men eleganta och litterära kupletter. Han var en politiskt modig estradartist och kritiserade kraftigt nazismen och den svenska eftergiftspolitiken.
Information om arrangemanget:
Tonsättaren Jan-Erik Sääf och textförfattaren Erik Fägerborn har skapat en faktabaserad fantasi om Göthe Ericsson och Karl Gerhard. I regi av Stina Ancker levandegörs revykungen av sång- och dansmannen Lars Humble, medan Göthe gestaltas av tre artister i olika åldrar för decenniernas olika minnesbilder. Damorkestern leds av Annika Bjelk. Föreställningen är ca 2 timmar inkl. paus.